El Maram

Centre d’Interpretació del Peix

MARAM, el Centre d’Interpretació del Peix, és una aposta de la Confraria de Pescadors de l’Escala per divulgar la cultura del peix, donar a conèixer la vida i l’ofici del pescador, fomentar la pesca responsable i transmetre valors de respecte pel medi ambient i, en especial, del nostre mar.

La Confraria de Pescadors de l’Escala és pionera en varis aspectes. Un dels més rellevants es la creació del Centre d’Interpretació del Peix “Maram”.

El desenvolupament sostenible de la pesca i la contribució a la conservació dels recursos marins i la divulgació de l’ofici de pescador són els principals objectius del Maram.


A través de la seva exposició permanent, el Maram ens acosta al mar i a l’ofici de pescador. Explica la feina que dia a dia realitzen els pescadors, descobrim el funcionament del port, la llotja i aprenem els diferents arts de pesca que s’hi practiquen, les espècies de peixos que es capturen i perquè recolzem la pesca sostenible.

Amb l’objectiu d’arribar al gran públic, el Maram proposa activitats per l’educació ambiental, visites guiades, cursets, seminaris i activitats gastronòmiques, entre d’altres.

A més a més, les instal·lacions es poden llogar per celebrar molts tipus d’esdeveniments… des de reunions, showcookings, tallers, etc.